Vložil lake, 6. Červen 2010 - 12:54

Pro Kdouli a Bobuli:

nerad opakuji dvakrát, co jsem už napsal. Svědčí to o tom, že příjemce informace je natvrdlý a nepochopil-li napoprvé, nepochopí zřejmě ani napodruhé. Přesto (pro ostatní čtenáře) píši:

Podle § 9 odst. 10 ZoVB „pokud shromáždění neschválí stanovy společenství, řídí se právní poměry společenství vzorovými stanovami vydanými nařízením vlády.“.
Podle článku VII odst. 17 vzorových stanov „z jednání shromáždění se pořizuje zápis, za jehož pořízení odpovídá svolavatel.“

Z uvedeného vyplývá, že povinnost pořizovat zápis je zakotvena v celostátně platném právním předpisu. Vzorové stanovy vstupují v platnost pro KAŽDÉ společenství okamžikem jeho vzniku. Změnu by si museli vlastníci odsouhlasit tříčtvrtinovou většinou přítomných. Odhlasovat takovou změnu by bylo zjevně nerozumné. Výbor by ztratil možnost prokázat vlastníkům nepřítomným na shromáždění, že shromáždění se konalo, že bylo usnášeníschopné, zda hlasovalo, o čem a s jakým výsledkem. Výsledkem by byla totální anarchie v SVJ.

Připomíná mi to diskusi o tom, že zákon o provozu na pozemních komunikacích zakazuje vyhazovat za jízdy z vozidla předměty. Kdosi přišel s „objevnou“ myšlenkou, že tedy není zakázáno vyhazovat za jízdy osoby. O nesmyslech nebudu dále diskutovat a v tomto vláknu končím.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.