Vložil anaj (bez ověření), 31. Květen 2010 - 10:54

Pane Lake,

nikdo na Vás neúčtočí.

Ve svém příspěvku ze dne dne 29. Květen 2010 – 22:42 – Odkaz na článek JUDr.Matějkové , jsem uvedla špatný odkaz na článek JUDr. Matějkové, toto jsem před chvílí napravila.

Je to perfektní článek a doufám, že JUDr.Matějková bude pro Vás znamenat dostatečně věrohodnou osobnost, kterou nebude zesměšňovat. ¨ Ve svém článku hovoří dostatečně jasně o družstvech vzniklých privatizací obecních majetku, o tom že "PŘEVOD VLASTNICTVÍ BYTU Z DRUŽSTVA NA JEHO ČLENA JEN SE SOUHLASEM VĚTŠINY a dále V době, kdy je již proces privatizace dokončen, zejména je-li kupní cena za budovu ve vlastnictví privatizovaného bytového družstva zcela splacena původnímu vlastníkovi-obci, často nic nebrání tomu, aby členská schůze rozhodla o převodu bytů do vlastnictví. K takovému rozhodnutí členské schůze je však dle § 239 odst. 4 písm. i) obchodního zákoníku zapotřebí předchozího písemného souhlasu většiny členů bytového družstva, kteří jsou nájemci v nemovitosti, které se rozhodování týká.

Je jedno, že se tazatel nezmiňuje o likvidaci družstva. Proč by družstvo mělo existovat, když nebude mít žádný majetek, z čeho by družstvo splácelo dluh.

Takže já tvrdím, že pokud si nemohou odkoupit byty od obce přímo do vlastnictví, budou zakládat obchodní organizaci – družstvo – pak převod do osobního vlastnictví až po splacení dluhu, vyjde to levněji.

Maslíte si, že se dopouštím slovních útoků proti Vám ?, ptám se a jak se chováte Vy k ostatním ? Vám se hned tak nikdo nevyrovná.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.