Vložil PeDuPles (bez ověření), 26. Květen 2010 - 11:47

Tohle není úplně přesně. Vždy je potřeba vycházet z konkrétního Prohlášení a Stanov. Dám příklad – osvětlení společných prostor je u některých SVJ uvedeno v Prohlášení jako součást nákladů na správu, jiná ho mají ve Stanovách vyjmenováno jako službu.

Pokud je uvedeno ve službách, pak tím, že se na shromáždění v souladu se ZoVB odsouhlasí, že bude rozúčtováno podle podílů, nestává se automaticky nákladem na správu. Je ale pravděpodobné, když K přijetí usnesení o věcech, které jsou obsahem prohlášení podle § 4, o schválení nebo o změně stanov, o uzavření smlouvy o zástavním právu k jednotkám a o rozúčtování cen služeb na jednotlivé vlastníky jednotek podle § 9a odst. 2 je zapotřebí tříčtvrtinové většiny přítomných hlasů, že by zároveň prošlo usnesení upravující v daném směru oba dokumenty.

Čili – já jsem jenom napsala, že při rozumném stanovení výše zálohy je v konečném důsledku jedno, jestli ten svůj podíl uhradím zahrnutý v záloze na správu nebo v záloze na služby. O zařazení ale způsob rozúčtování nerozhoduje.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.