Vložil milena (bez ověření), 17. Květen 2010 - 20:35

Děkujeme za odpověď, paní Jano.

Je to tak, ve svém okolí jsme nenašli právníka, který by byl ochoten zastupovat občana, jehož práva jsou dotčena představiteli organizace. A to už hledáme několik měsíců. Všichni pracují asi jen pro podniky a firmy.

Je to příšerně deprimující stav. Nás ani tak nezaskočilo, že máme mokrý panel, ale přístup vedení výboru SVJ, potažmo lidí z našeho SVJ. Jsme společenství 66 jednotek, z toho 18 bytů je až pod střechou. Možná jsme na tom se zatékáním nejhůř z nich, rozhodně však nejsme jediní. Jiná rodina patrně souběžně s námi žádala o totéž, co my, ale kromě toho, že dotyčný vlastník přestal být členem výboru, jímž tehdy byl, se dočkali jen přehlížení. My jsme se o jejich případu dozvěděli až na schůzi letos v březnu. Před tím jsme všechny bydlící pod střechou oslovili dopisem-„anketou“.

Obyčejní poctiví lidé si navzájem nepodávají pomocné ruce, a to je chyba. Proto to dopadá tak, že vlastník, který si nenechá téct, respektive dělat na hlavu, je vyhodnocen jako nežádoucí. Odkud se bere taková pokřivenost?

Pro úplnost: snad by bylo lépe oslovit právníka raději z dáli?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.