Vložil lake, 29. Březen 2010 - 14:39

Na to se dá říci pouze: Opět jedno zpackané prohlášení vlastníka!
Nevím, co jsou "okna nacházející se uvnitř jednotky". Každé okno je napůl "uvnitř" a napůl "venku", protože okna jsou výplně otvorů, tedy součást pláště budovy.

Analogicky bych to bral tak, že okna "přímo přístupná ze společných částí" jsou společná všem, a ta ostatní okna (přímo přístupná zevnitř jednotek?) tedy náleží celá vlastníkům jednotek. Poznámka o "vnitřních stranách vnějších oken" je nesmyslná: u oken společných nelze určit, ke které jednotce má "vnitřní strana vnějších oken" patřit, a u oken v jednotkách zase platí, že jsou podle Prohlášení celá součástí jednotky, tedy včetně "vnitřních stran vnějších oken". Připouštím, že to může být bráno i zcela jinak; vaše Prohlášení vlastníka je v této části vadné a snažit se je rozumně vysvětlit prostě nelze.

Pak ovšem nechápu, proč vaše SVJ rozjíždí celou tu šarádu s výměnou oken, když si je má platit každý za své. Pokud je budete chtít mít jako společná, budete si to muset odhlasovat, a nechat vložit jako dodatek k Prohlášení do katastru.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.