Vložil Jiři Vadran (bez ověření), 11. Březen 2010 - 12:43

Děkuji. Takže jestli to správně chápu, dokud nebude rozůčtování v Prohlášení někdo rozporovat, pak budeme rozůčtovávat dále podle tohoto prohlášení, a to i po vzniku SVJ s právní subjektivitou (IČO)? A vzhledem k tomu, že se stanovy schvalují stejným kvorem jako Prohlášení, pak pokud budeme chtít ve stanovách zvolit jiný způsob správy než v Prohlášení, dojde ke změně automaticky?

Nechápu: „Chcete-li změnit způsob přispívání podle spoluvlastnických podílů (§ 15 odst. 1 ZoVB), musí některý vlastník oznámit, že s "dohodou“ nesouhlasí a požádat, aby na program nejbližšího shromáždění bylo zařazeno hlasování o změně příslušné části Prohlášení.„ – nestačí tedy, že se jeden "rozmyslí“, ale musí ještě proběhnout hlasování s kvorem 75% přítomných? Jak je to vlastně s platností 100% dohody pokud je tato třeba vtělena do stanov – tzn. že 100% podepíše, že chtějí účtovat např. onen poplatek na byt. Do stanov se dá, že poplatek je účtován na byt. Pak se někdo rozmyslí, a? Co následuje? Stačí, že písemně doručí výboru, že chce nadále účtovat dle podílů a všichni musí najet na účtování dle podílů, protože již není 100% dohoda? Nebo když se někdo přistěhuje?

Mně ani tak nejde o to něco měnit, nikdo tento způsob (stejná platba za poplatek správci) zatím nevnímá jako nespravedlivý, spíš se snažím být připraven na varianty, které by mohly nastat a nechci nikomu křivdit (zřejmě budu ve výboru), nebo ho na právěch krátit.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.