Vložil PeDuPles (bez ověření), 5. Březen 2010 - 14:16

Ještě drobnost – mnou navrhované placení nedoplatků neplatičů ze záloh složených ostatními vlastníky funguje absolutně vždycky, jen je otázkou, jestli na úkor krátokodobých záloh na služby nebo dlouhodobých záloh na správu, opravy a údržbu. Společenství nic jiného na svém účtě nemá.

Předepsané zálohy na služby jsou u nás vždy o cca 10% větší než spotřeba předchozího roku, a to nad úroveň zdražení ohlášeného dodavateli služeb. Každý člen našeho SVJ chápe, že ho SVJ nebude bezúročně úvěrovat, a navíc je každému příjemnější přeplatek (vyplácíme před dovolenými) než nedoplatek.

V SVJ, které má neplatiče z mnou uváděného příkladu, si odsouhlasili vracení přeplatků se zpožděním hlavně proto, že na účtě SVJ fyzicky není dostatek prostředků na jejich vyplacení, respektive při vyplacení přeplatků by nemohli hradit dodavatelům. Takže výplatu přeplatků odložili (podle mě rozumně) na dobu po ukončení soudního sporu a úspěšné exekuci bytu dlužníka. Tady bych to nepovažovala za nešvar, spíše za jediné možné řešení.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.