Vložil mirek_2 (bez ověření), 17. Únor 2010 - 12:22

Pro Elišku:
Úvodem : předpokládám – i když jste to neřekla, že jste SVJ a platí pro Vás režim dle zák. o vlastnictví bytů (ZoVB) Dále k věci:
Jde o peníze a Vaši sousedé v domě budou hrubí asi ještě víc, ale chcete rezignovat a jednou se probudit a zjistit, že vlastně už někdo má všechno projednáno a v kapse stavební povolení na zateplení fasády a Vy budete platit za dosažené úspory na topení druhým a sami budete mít nad hlavou děravou a nezateplenou střechu a díky starým okapům do baráku poteče?
Nic jiného Vám nezbývá něž nekompromisně dát ostatním najevo, že budete trvat na stanovení příspěvků na správu podle spoluvlastnických podílů, evidovaných na katastru nemovitostí (§15 (1) ZoVB).
Pokud jde zateplení,budete se většinou bavit o § 11(5) ZoVB a tedy nejčastěji o „tříčtvrtinové většině všech vlastníků“ tj. ve Vašem případě malé byty mají 2/6=1/3=33.33% !!!
Dejte jasně na vědomí, že Vašich 33,33% všech vlastníků je postačující k zablokování jakýchkoliv aktivit, uvedených § 11(5) ZoVB (tedy i stavebních úprav = zateplení) A pokud nebude jasné, že zateplena a opravena bude rovněž střecha, budete jakékoliv jiné aktivity blokovat.
Doporučuji se seznámit se zásadami programu Zelená úsporám – na možnost získání dotace možná někteří spolubydlící, kteří jsou dnes proti Vám rádi uslyší a dají Vám za pravdu.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.