Vložil Petr Patočka, 25. Únor 2010 - 17:04

Jakou vazbu má volba poměru základní a spotřební složky na rozúčtování firmou?

Většina firem Vás nejdříve upozorní, že Váš požadavek je v rozporu s platnou legislativou. Pokud i přesto budete trvat na svém, ráda Vám provede rozúčtování dle Vašich požadavků. Odpovědnost za rozúčtování nese SVJ a pokud bude rozúčtovatel kryt písemným požadavkem, je z obliga. Těch případů, kdy si někdo následně vypočítal, že to pro něj není výhodné a svůj souhlas odvolal je dost a dost. A pak se řeší problém rozúčtování, které nesplňuje platnou legislativu. Provádět si rozúčtování ve svých silách je vaše plné právo. Existují výrobci indikátorů, kteří rádi pouze prodají přístroje a starosti s rozúčtováním nechají na Vás.

Naše zkušenosti u elektronických indikátorů zatím vedou k tomu, že většina těch co si zkraje myslela, že nás k tomu přeci vůbec nepotřebují, nakonec přijde a nechá si jak odečty tak rozpočet provádět. I většina těch co si myslela, že si budou dělat alespoň odečty nakonec nechají vše na nás. Ono to nadšení většinou po roce po dvou opadne a nakonec to prostě nikdo v domě nechce dělat.

Ale jak říkám, pokud si myslíte, že dělat si to sami je daleko jednodušší, rozhodně Vám přeji hodně vytvalosti a úspěchů.

Petr Patočka VIPA CZ s.r.o.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.