Vložil lake, 29. Listopad 2009 - 16:29

Povinnost platit příspěvky na správu společných částí domu je dána Zákonem o vlastnictví bytů. Jsou-li STA a domovní rozvody signálu společnou částí domu (viz Prohlášení), pak na provoz, údržbu a opravy této společné části přispíváte tak, jak bylo všemi dohodnuto; pokud nedošlo k dohodě, pak podle spoluvlastnických podílů.

Společenství si samo demokraticky určuje, v jaké výši a zda vůbec se bude platit. Rozhodnutí je věcí hlasování na shromáždění. Ještě podotknu, že podle mého názoru je třeba odlišit správu STA a rozvodů (platí všichni vlastníci) od dodávky programů do STA (služba, kterou platí ti, kteří jí využívají). Je to shodné s rozvody vody: údržbu a opravy platí všichni, vodu podle toho, kdo kolik odebere. Zkuste tento názor prosadit na shromáždění.

K možnosti přejít na kabelovou TV:
Neexistuje zákonná povinnost SVJ zajistit vlastníkům příjem televizních či rozhlasových programů v jejich bytech. Tedy v bytových zásuvkách nemusí být signál. Není ani povinností SVJ udržovat STA a televizní rozvody v provozuschopném stavu, pokud si to takto odhlasujete. Platba pak bude 0 Kč měsíčně.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.