Vložil lake, 27. Listopad 2009 - 6:43

O změnu v užívání stavby by se jednalo např. při změně nebytového prostoru na bytovou jednotku, nebo naopak. Podle mne nepotřebujete souhlas stavebního úřadu se změnou v užívání stavby, protože k žádně změně nedojde (byly to dva zkolaudované byty, později zapsané jako jedna jednotka, a nyní to bude dvojice jednotek bez stavebních úprav). Není nutné uzavřít smlouvu o výstavbě,protože výstavba se nekoná. Postupoval bych cestou změny Prohlášení - jiné rozdělení jednotek v domě - s následným zápisem do katastru.

Nevylučuji, že k rozdělení bude nutné vyjádření stavebního úřadu o tom, že oddělovaná část je samostatnou jednotkou způsobilou pro zápis do katastru. SÚ k tomu může požadovat potvrzení hasičského záchranného sboru (požární bezpečnost), mohou posuzovat hledisko hygienické a další. Činnost SÚ by měla být stejná jako při dělení domu na jednotky podle původního Prohlášení vlastníka. Nepůjde však o klasické stavební řízení ani o ohlášení stavby.

Udejte prosím přesně, jakými §§ (nebo kterou částí pokynů ČÚZK) argumentoval katastrální úřad, a co přesně požadoval abyste doložili od stavebního úřadu.
Rovněž uveďte na základě kterých §§ a co přesně po vás stavební úřad požaduje.

lake

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.