Vložil Matějka Jaroslav, 23. Říjen 2009 - 8:47

Vážený pane Cas,

nikdo na tomto portále v diskusi netvrdí, že stávající platný ZoVB je dokonalý.

Stávající ZoVB ale stále umožňuje, aby si společenství ve svém vnitřním předpise = stanovách řadu záležitostí upravilo dle svých potřeb. (Motivačně je možné četrpat i z některých ustanovení několik let připravovaného navrhovaného nového zákona.)

Ve svých příspěvcích opakovaně uvádím, že „vzorové stanovy“ jsou nedostatečné a nepokryjí činnosti a život daného domu, především v části hospodaření. Sám zákonodárce konstatuje, že „vzorové stanovy“ platí do doby, než si společenství přijme své vlastní.

Stále tvrdím, že stanovy je nutné vypracovat na každý dům = pro každé společenství individuelně na základě technického vybavení daného domu a způsobu užívání domu jako celku včetně rozdílnosti charakteru v užívání některých jednotek, především jednotek, které nejsou určeny k bydlení.

Pozn.: To, že jste si schválili stanovy, které si protiřečí, je pouze věcí vašeho společenství. Můžete na nejbližším shromáždění uskutečnit změnu vašich stanov tak, aby jednotlivé články byly v souladu. Čekat na změny zákona je běh na velmi dlouhou trať a neřeší problém daného domu=společenství.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.