Vložil Matějka Jaroslav, 21. Říjen 2009 - 9:50

Vážený,

řiďte se prosím v rozhodování dle vašich platných stanov společenství a platným zněním zákona č.72/1994 Sb. v daném okamžiku pro řešení dané věci. Zbytečně se zabýváte a porovnáváte různé záležitosti, včetně návrhů předpusu (viz základní váš dotaz).

Dále načtěte prosím zákon č.72/1994 Sb., v platném znění, především §11 odstavec 3., kretý hovoří o velikosti/síle hlasů jednotlivých vlastníků: „Při hlasování je rozhodující velikost spoluvlastnických podílů vlastníků jednotek na společných částech domu; spoluvlastníci jednotky mají postavení vlastníka jednotky (jeden hlas).“

Počty potřebných hlasů pro platnost usnesení/rozho­dování ve společenství v jednotlivých záležitostech, dle velikosti spoluvlastnických podílů vlastníků jednotek na společných částech domu, pro jednotlivá hlasování jsou uvedena v §9-§11 ZoVB.

Pozn.:

  • Tím jedním hlasem se rozumí velikost spoluvlastnických podílů vlastníka dané jednotky na společných částech domu.
  • Asi neumíte číst vážený, psal jsem, že pokud nemáte ve stanovách ustanovení o možností hlasování/roz­hodování mimo shromáždění = „Zvláštní způsob rozhodování ve společenství“, tak rozhodovat „písemnou formou“ nemůžete. Až dodatečně jste sdělil, že to ve stanovách máte.
  • Ve stanovách společenství jste si mohli vymezit, o čem všem je možné písemnou formou rozhodovat nebo stanovit/zakázat, o čem písemnou formou rozhodovat možné není. V každém případě je nitné ustanovení vzorových stanov doplnit, jakým způsobem budou „VŠICHNI“ vlastníci seznámeni s výsledky „písemného“ rozhodnutí.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.