Vložil Matějka Jaroslav, 24. Říjen 2009 - 17:31

Vážený pane lake,

„Jednotliví vlastníci se zbaví odpovědnosti…“ ani nikde jsem neuvedl slovo „trestní“.

Společenství je „právnická osoba“, její nejvyšší orgán je shromáždění, za rozhodnutí shromáždění nesou zodpovědnost členové společenství, pokud si nenechali zaprotokolovat svůj nesouhlas či se neobrátili na soud. Pokud si někteří členové, kteří nesouhlasí s rozhodnutím většiny, toto nechají jmenovitě zaprotokolovat, tak nejsou zodpovědni za rozhodnutí shromáždění, pouze se podřídili většině a tudíž neručí za případné následky/škody.

Tuto skutečnost si musí „většina“ vlastníků uvědomit, že pokud dojde k „zaprotokolování nesouhlasu jmenovitě vlastníků“, tak se zmenšuje okruh vlastníků, kteří za rozhodnutí shromáždění ručí.

Pozn:

  • Pokud nevěříte, konzultujte v advokátní kanceláři, jak by se postupovalo v případě vymáhání škody.
  • Pojišťovna nemusí plnit pojistné v případné pojistné události = škodě/újmě, ikdyž bude společenství připojištěno k provozování zvláštního druhu dopravního prostředku/výtahu, jelikož společenství bylo průkazně servisní společností informováno o „ZÁVADÁCH“, ale svým rozhodnutím porušilo smluvní podmínky a obecně platné předpisy, jelikož nepostupovalo zodpovědně při správě pojištěného majetku.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.