Vložil Matějka Jaroslav, 20. Říjen 2009 - 7:12

Vážený P.L.,

v Domovním řádu jde v některých případech o „duplicitu“, jsou zde obsaženy výňatky ustanovení z některých obecně závazných předpisů s upřesněním=kon­kretizací pro provoz a život daného domu.

Pochybuji, že i vy pane P.L. jako obyčejný občan=vlastník, jste znalý/znáte všechny závazné právní předpisy a normy, které se vztahují přímo k obytným budovám/vašemu domu; že např. znáte členění vašeho domu na požární úseky, že víte které požární uzávěry (dveře) musí být opatřeny funkčním samozavíračem, a že znáte, co vše je CHÚC ve vašem domě, že máte označeny a víte kde se nacházejí hlavní uzávěry médií na vstupu do domu, atd. atd.

V řadě obecně závazných předpisů je uvedeno či uloženo (požárních, bezpečnostních, zdravotních a hygienických, ekologických), že právnická osoba (v našem případě se rozumí společenství) či vlastník/provo­zovatel ve svém vnitřním předpise určí/vymezí/upřesní řadu ustanovení v souladu s obecně závaznými předpisy. Tím se rozumí zákony, vyhlášky, normy, projektová dokumentace domu a technické vybavení domu-návody užití.

Společenství tedy V SOULADU s výše uvedeným, v řadě případů pouze obecně deklarovaným, upřesnuje = konkretizuje, jak se v domě „chovat“ za normálního provozu a v případě „NOUZE“.

Pozn:

  • Pokud tvrdíte, že v duplicita není nutná, proč na vašem pracovišti či v kulturně obchodních centrech jsou vyvěšeny Provozní řády, Požární řády, Schéma únikových cest a rozmístění prostředků požární ochrany, u vařiče/v kuchyňce na pracovišti „po použití vypni!“, u kopírky „za provoz odpovídá“ atd.? Všicni pracovníci jsou dle vás znalí a prošli (?) pravidelným školením 1× ročně.
  • V případě, že je dům opatřen věcnými prostředky požární ochrany tak se domníváte, že všichni vědí jak mají v případě potřeby konat?
  • Proč se vyvěšují „Poplachové směrnice“ a uvadějí na nich důležitá telefonní čísla záchraných sborů či dodavatelů médií? (Všichni je známe!?)
  • Zakážete-li v domě např.držení psů či koček, je na místě věta „Ustanovení jsou závazná, nejsou-li v rozporu se zákony ČR".
  • Máte-li v domě saunu jako společnou část domu, což v některých nových domech je, jak řešíte její užívání/provoz?
  • Jak máte ošetřena opatření, že např.parkovací stání v domě nejsou pro vozidla na LPG?
  • Jak máte ošetřena opatření v domě s parkovacími stáními v případě úniku ropných látek?
  • Máte-li v domě v parkovacích stáních plochu pro mytí aut jako společnou část domu, týká se některých nových domů, jak řešíte její užívání/provoz?
  • Jak řešíte noční klid, zavírání/uzamykání domu, provoz sušárny, prádelny, atd.
  • Jak máte v domě řešeno ukládání odpadu, který nepatří do svozových nádob?
  • Atd.,atd.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.