Vložil PeDuPles (bez ověření), 12. Listopad 2009 - 12:00

V mnou uvedeném případě původní správce odmítl správu ukončit, nadále ji prováděl i fakturoval do doby, než bylo bylo změněno Prohlášení vlastníka. Poté správu předal včetně veškerých podkladů k vyúčtování služeb za dobu, kdy správu prováděl.

Nový správce měl smůlu, jeho smlouva byla minimálně do doby jeho zápisu do KN neplatná a on jako odborník měl na tuto skutečnost SVJ upozornit hned na samém počátku, neboť pokud ZoVB nezná správcovská firma, tak kdo by měl?

Jak řešit výše popsanou situaci opravdu nevím, rozhodně bych svolala shromáždění a nechala změnu osoby pověřené správou odsouhlasit a zapsat na KN. Pak jednat po dobrém s oběma ostatními správci a pokusit se situaci vyřešit dohodou i za tu cenu, že se správa uhradí duplicitně za měsíce „překryvu“.

Nebo nechat vyúčtování provést oba správce za dobu, kdy správu prováděli, případně za dobu, na kterou mají doklady. Nebo veškeré doklady za 2009 předat původnímu správci, uhradit mu za 2009 i poplatky za správu a od ledna 2010 odsouhlasit legálně nového správce. Při tomto postupu by se již předání dokladů dalo vymáhat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.