Vložil Matějka Jaroslav, 28. Září 2009 - 7:33

Vážený pane lake, vážení diskutující,

i pro vás platí, že musíte číst vše v daném tématu-vlákně, tzn.základní otázku, kterou položila paní Petra1 a všechny její upřesnění základní otázky, včetně upřesnění ze dne 27.září 2009 ze 13:48 hod.

Zde paní Petra1 jasně a jednoznačně uvádí, že okna jsou SOUČÁSTÍ BYTU.

Váš příspěvek, pane lake, ze dne 28.září 2009 – 1:49 hod. je tedy „mimo mísu“.

Bez znalosti usnesení schůze shromáždění k výměně oken v jednotlivých bytech, ikdyž jsou okna dle „Prohlášení …“ součástí bytu, je Váš příspěvek, pane lake, ze dne 28. Září 2009 – 2:01 hod. také „mimo mísu“.

O čerpání peněz z dlouhodobé zálohy (tzv.FO) rozhoduje v souladu se ZoVB a STANOVAMI daného společenství schůze shromáždění svým usnesením, případně statutární orgán – výbor nebo pověřený vlastník.

Nikde není zakázáno, že by se SVJ jako právní subjekt nemohlo zabývat-zařizovat-organizovat i záležitostmi, kterou nejsou vymezeny jako společné části domu, ale týkající se všech vlastníků, je-li v dané věci svobodná vůle vlastníků na jednání shromáždění a statutárního orgánu-výboru.

Pane lake, nikdo vlastníkům tedy okna nedaroval, vlastníci si je zaplatili ze svého dle svého usnesení shromáždění. I dlouhodobá záloha je vlastníků a ne „právního subjektu SVJ“, ten ji pouze spravuje, eviduje a zúčtovává. Váš „katastrofický scénář“ je tedy také „mimo mísu“, a ten vlastník či vlastníci, kteří s rozhodnutím jednání shromáždění nesouhlasili se mohli proti usnesení v souladu s §11 odst.3 ZoVB obrátit na soud.

Poznámka: K rozhodnutí jednání shromáždění vlastníků k výměně oken ve všech bytech ze společného vedlo statutární orgán i shromáždění vlastníků logicky několik možných faktů:

  • množstevní sleva,
  • možnost čerpání státního příspěvku v rámci programů na snížení tepelné náročnosti budov,
  • jednotný vzhled,
  • jeden čas výměny oken ve všech bytech bez nutnosti řešení případných úprav koeficientů pro vytápění v případě, že dům má centrální otopnou soustavu, a okna se měnily jen někde,
  • jeden stavební „nepořádek“,
  • atd.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.