Vložil Anonymous, 16. Červen 2009 - 10:12

Dobrý den Miroslavo, „upřímnou soustrast“ stejnou problematiku jsem řešil cca před 2 roky. Nechci Vás odrazovat určitě se hlašte o svá práva, ale věřte, že řešení je běh na dlouhou trať s nejistým výsledkem a poměrně velkými náklady.

  1. v záruční době (předpokládám, že máte záruční dobu min. 24 měsíců) si od developera vyžádejte protokol o kročejové neprůzvučnosti podlahy (doklad má být ke kolaudaci)a zkontrolujte s jakým výsledkem proběhlo měření, měření s největší pravděpodobností nebylo provedeno ve Vašem konkrétním bytě (resp. v bytě nad Vaším bytem), pokud ano je otázka toto měření zpochybnit,
  2. pokud nebylo měření provedeno pro Váš byt, je třeba se dohodnout s developerem zda je ochoten měření provést. Já jsem se dohodl s developerem na následujícím postupu, pokud bude měření v normě platím já, pokud měření nebude odpovídat normě platí developer. Cena měření je cca 10 000,– Kč.
  3. celou problematiku řeší NV č. 148/2006 Sb, ČSN 73 0532, kde jsou limity,
  4. přes limitní kročejová neprůzvučnost je způsobena nedodržováním technologických postupů, použití jiných materiálů atd.. Můžu Vás ubezpečit, že tato problematika je v dnešních novostavbách velmi častá.

Pevné nervy Karel.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.