Vložil Petr Patočka, 31. Červenec 2009 - 13:05

Nevím nevím. Čím dál častěji se na nás obracejí uživatelé bytů používajících indikátory dvoučidlové dle ČSN EN 834 a dožadují se rady co dělat s náměry které jsou naprosto nepochopitelné. Tedy spousta nulových a spousta hodně vysokých.

Jedna věc je odolnost proti okamžitému ovlivnění, tedy z ničeho nic se výrazně změní teplota buď topného tělesa nebo ta druhá (je mi proti srsti napsat teplota místnosti). To by asi neměl být problém. Ale dlouhodobé ovlivnění je prostě problematické. To je právě ten závěs, stolek, gauč … to jsou věci které se nějak projeví na náměru, ale těžko říci jak. Tyto asi negativně, protože mikroklima za gaučem bude ukazovat na vyšší teplotu v místnosti, než jaká je opravdu dosahována. Všude se jen dočtete, že pokus o ovlivnění povede k přepnutí do jednočidlového režimu a to je přeci pro uživatele nevýhodné. Bez zdůvodnění, bez rozdílu toho jak konkrétně se bude indikátor chovat.

Demontáž přístroje je další věc kterou by měl indikátor poznat. Přiznám se, že nejsem sběratel indikátorů a nevím jak konkrétně je který indikátor zajištěn, ale poněkud mě vyděsilo, že některé rádiové moduly k vodoměrům, žádné jištění nemají. Takže tady bohužel nemohu žádnou bližší informaci poskytnout. Ale tato ochrana by měl být standard.

Petr Patočka
VIPA CZ s.r.o.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.