Vložil Matějka Jaroslav, 13. Květen 2009 - 10:34

Vážená paní Krejčí,

vše se dá dohodnout. Jelikož neznám bližší údaje, těžko radit konkrétně. Jelikož pozemek vlastní všichni stejným podílem jako společné části domu, není problémem si záležitost upravit ve stanovách. Vzorové stanovy k tomu neexistují.

Pokud zde nemají možnost parkovat všichni vlastníci jednotek (neplati: počet jednotek = počet parkovacích míst), je možné užít obdobně pro správu tohoto pozemku ustanovení ZoVB §4 odst.2 písm.c), g), tzn.že budete mít určeny pravidla správy a samostatný příspěvek na dlouhodobou zálohu (tzv.FO II.) pro správu tohoto pozemku, který se bude samostatně zúčtovávat či 1× vyúčtovávat. Je to vaše svobodné rozhodnutí.

Smlouvy na „zahrady“ jsou z tohoto pohledu neplatné, vše se dá ale napravit, jedná se o váš společný majetek se stejnými spoluvlastnickými podíly. Je nelogické, aby jste si určovali jinou „osobu“, která bude jednat za tento pozemek, či uzavírali samostatné pojištění a další případné smlouvy.

Pozn.: máme domy s podobnými „specialitami“ ve správě, vždy se jedná ale o konkrétní úpravu pro daný dům, včetně způsobu úklidu, nákladů el.energie za osvětlení, údržbu zeleně, vjezdová zařízení atd.

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.