Vložil Petr Patočka, 1. Červen 2009 - 13:10

Omlouvám se, že mi to tak trvalo, ale nějak nebyl buď čas nebo proud.

K vašemu modelovému příkladu. Ano matematicky je to správně a v tomto případě nemám pravdu. Ale není za tím takhle náhoudou to okno? Použiji jednu vaší větu: „Mozna zatepleni bez vymeny oken je zvrhlost, ale v nekterych pripadech mozna lepsi reseni nez zatesnit okna a nezateplit.“ viz :http://spolecenstvi.okinfo.cz/…po-zatepleni#… tedy hlavně tu prví část.

Opravdu jsem netušil, že někdo provede zateplení né na požadované hodnoty, ale na hodnoty doporučované (což není žádná prča, ač se nám bývalý zelený ministr snažil říkat opak) a pak tam nechá v podstatě dvě díry do zdi. Představme si situaci, že ve vašem případě to okno nebude mít 4m2, ale 9m2 (pěknej francouzkej výhled, že?) to teprve bude mazec.

Celou dobu žiji v přesvědčení, že pokud se zatepluje, tak šmahem. Tedy je snaha snížit tepelné ztráty všude tam kde jsou a snad mi dáte za pravdu, že okna jsou to nejhorší místo. Tudíž vámi předvedený modelový příklad je názorná ukázka toho jak se zateplování nemá dělat. (nic proti vám, ale mě to tak připadá)

Takže znovu opakuji to co jsem zde již psal, bez konkrétní situace nelze říci co se v objektu bude dít s koeficienty pokud se s nimi bude vůbec něco dít.

Dovolím si pozvat všechny debatující na veletrh Aquatherm (ano vím bude až na podzim) a tam to můžeme v klidu probrat nad skleničkou něčeho ostřejšího. Snad to bude to jediné ostré co v debatě bude.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.