Vložil Petr Patočka, 25. Květen 2009 - 22:29

Obávám se, že se dostáváme do osobního souboje. Omlouvám se, že jsem se zde celý den neukázal, ale jedna taková malá firma ČEZ u nás provádí výměnu trafostanice a přilehlých sítí.

Takže pan Patočka má zájem pokusit se vysvětlit vše, na co konkrétně on má. Možná si pan Kulhánek myslí, že Petr Patočka a Doc. Ing. Josef Patočka CSc. jsou jedna a táž osoba. Nejsou. Přiznávám , že mám na starost primárně počítačové zpracování údajů, tedy zajistit to aby těch něco přes 100 000 účtů bylo zpracováno a vytištěno včas u našich zákazníků. Zde se snažím pomoci se znalostmi které mám a myslím, že to i tak má smysl. Pokud se někdy mýlím, s klidným svědomím to ovšem přiznám. Na rozdíl od spousty ostatních. Konkrétní odpověď na váš poslední příspěvek k tématu jsem se rozhodl konzultovat, abych náhodou nebyl nachytán. I proto je odpověď zatím zdržena.

Pokus se budeme bavit o modelovém příkladu, tak ten vždy vyjde tak jak budu potřebovat. Zvláště pokud už rovnou požadujete vzít dvě místnosti různě velké. Ano čím více proměnných, tím větší chaos. Ale rozpočty v objektech kde je provádíme, nejsou modelové příklady. Je tedy potřeba vždy postupovat podle konkrétní situace. A ta, opakuji, neumožňuje nikdy šmahem prohlásit, že koeficient ten a ten bude tolik a tolik. Navíc náš systém rozpočtu koeficienty výkonu a polohy nepoužívá. Ale to jsem zde již popisoval. Mohu jen konstatovat, že tato dlouhá debata vyprovokovala toho „všeznalého pana Patočku“ jak jej pan Kulhánek nazval k napsání článku o různých koeficientech a o tom , jak je jejich používání často zavádějící. Vyjde v aktuálním časopise EaP. Pokusím se znění tohoto článku ihned po vydání zpřístupnit na našem firemním webu.

Ale obávám se, že tato diskuze nikdy nebude mít konec. Osočíte mě z toho, že souhlasím s naprosto děsivou možností nějakého odsouhlasování jakýchsi koeficientů. Následně mě osočíte z nějaké „zpátečky“ tedy z toho, že neustále měním názor. Ale bez jediné reakce, odpovědi, odkazu kde se tak děje, ač jsem o to žádal. V této debatě jsem pokračoval neb jsem k tomu byl vyzván. V jednom příspěvku napíšete „je to časopis jednoho pána a bible všeznalého pana Patočky“ a hnedle „Bezesporu si pana Patočky vážím“, prosím ujasněte si svůj postoj k nám. Pokud chcete vést debatu na odborné úrovni, rád ji zprostředkuji, protože se klidně přiznávám, mé znalosti jsou v této oblasi omezené. Pokud chcete jen uspokojit své ego, bohužel já a předpokládám ani otec, tedy Doc Ing. Josef Patočka CSc. se nepřidáme.

Mohu se třeba na olátku já zeptat co znamená věta „Koeficient výhodnosti bydlícího, jenž má vliv na neznalost ostatních.“ Podle zápisu bych to chápal tak, že koeficient výhodnosti (těžko říci co to znamená, výhodnosti čeho?) má přímý vliv na inteligenci? Nebo jak může mít koeficient vliv na neznalost??? Ale ono je to asi jedno.

Pokusím se během zítřka odpovědět na původní váši připomínku z 23. Květen 2009 – 8:55 (ano přiznám se, že po konzultaci) a myslím, že tím naši vzájemnou debatu ukončím, protože ji beru jako bezpředmětnou a zbytečně osobně útočnou.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.