Vložil Steve (bez ověření), 29. Březen 2009 - 0:23

Nejprve k hlavnímu dotazu:

  1. Při každém hlasování (kromě orgánů Společenství, tedy výbor, kontrolní a jiné komise) je rozhodující velikost vlastnického podílu. Ten se nechá pro lepší „početní manipulaci“ převést na %. Tedy jsetliže je podíl dle vpisu na katastru např. 27/1183 (na desetinná čísla 0,0228) pak na % je to (výsledek 0,0228 krát 100 = 2, 28%). Ten podíl na katastru je vypočítáván z celku, tedy opět ze sta procent, takže oba vyjádřené podíly (27/1183 a 2, 28%) ve své velikosti stejné jsou.
  2. Na každé schůzi potřebujete pro usnášeníschopnost přítomnost nadpolovičních hlasů, tedy více jak 50 % vlastnických podílů.
  3. Doporučuji si vyrobit výslednou hlasovací tabulku, a tam zanést jednotlivé byty podle velikosti nebo podle toho, kolik bytů vlastníci vlastní (např. u nás Město stále vlastní 6 bytů a jeho hlasovací síla představuje 12% oproti jinému vlastníku, který vlastní pouze jeden byt a jeho hlasovací síla je pouze 2%).
  4. Z praktického hlediska pro řízení shromáždění také není špatné, nechat si vyrobit takové hlasovací kartičky různé barvy (právě podle velikosti podílů, např. červená barva = podíl 2%, bíla 2, 28%, atd.). Při zachování určité dynamiky jednání je to velice praktické a z hlediska přehlednosti a přesnosti sčítání hlasů neocenitelné. Navíc se takto označené lístky hodí i pro tajné hlasování (tajné hlasování je možné, pokud se odhlasuje nad 50% většinou).

A teď reakce nakonec:

Mě se nelíbí, jak některé příspěvky některých, svým doporučením jen povýšenecky odkazují na dávno již řešenou problematiku a současně toho využívají pro své chytrolínství! Raději ať se neozývají a nezabýrají bity na servru!!! Neexistuje hloupá otázka, ale hloupá odpověď! Je třeba si uvědomit, že sposta nových společenství začíná, a že je pro mnohé nesnadné se v té smotáži §-fů a problémů orientovat. Steve

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.