Vložil Matějka Jaroslav, 19. Duben 2009 - 11:53

Vážený Anony a ostatní,

je-li garážová hala společnou částí domu společnou jen některým vlastníkům BJ (s právem parkovat) určenou tak v „Prohlášení vlastníka“, měli by se tito „jen někteří vlastníci“ podílet na nákladech spojených s užíváním této společné části (el.energie osvětlení, VZT, vrat, náklady servisu a oprav osvětlení, VZT, vrat, požárních zařízení, a dalšich zařízení dle technického vybavení, atd.).

Původní vlastník měl v „Prohlášení…“ určit „Pravidla pro…“. Pokud tak neučinil, mělo být určeno ve stanovách části hospodaření nebo v příloze stanov „Pravidla pro …“.

Ostatní vlastníci mají právo (věcné břemeno) průchodu či užití GH mimo práva parkovat/garážovat vozidlo.

Poznámka:

  • Někdy bývá určeno, že za společné části domu společné jen některým vlastníkům tito přispívají na dlouhodobou zálohu (FO) například zápočtem rozlohy této společné části ve výhradním užívání ve výši 50% rozlohy.
  • Někdy bývá ve stanovách určeno, že hlasuje-li se výhradně o společné části domu společné jen některým vlastníkům, hlasují pouze tito někteří vlastníci.

(Pro diskutující: žádný zákon nemůže postihnout všechny stavebně technické vlastnosti domů a způsoby užívaní a vlastnická práva. Proto původní vlastník má URČIT PRAVIDLA v souladu se zákonem č.72/1994 Sb., v platném znění, dle §4 odst.2, písm.g); v návaznosti na §4 odst.2, písm.c). Pokud tak původní vlastník neuičinil, mělo by tak učinit jednání schůze shromáždění vlastníkům přijetím „Pravidel pro…“ nebo úpravou stanov.)

Matějka

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.