Vložil Petr, 9. Duben 2024 - 15:39

„na pozemku za domem jímky a septiky pro celý dům a …, prostor je zanedbán … odpadky, zvířecí výkaly, po našem přistěhování zde nechal majitel bytu č. 1 (do uličky, která volně vedla na pozemek) vybudovat kovová vrata stále zamčené bez … schválení SVJ … zabral … část pozemku na základě Prohlášení (část týkající se jeho bytu) kde je ‚uvedena zahrada, kde konkrétní část pozemku není ani přesně vymezena‘ a je v ‚katastru zastavěná plocha a nádvoří‘, odepřel všem ostatním včetně výboru vstup k jímkám, septiku“

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

ad) „v Prohlášení vlastníka u bytu pod námi je uvedeno, že zahrada je ve výhradním užívání spodního bytu“

Není důležité jak je v Prohlášení popsán „spodní byt“, ale co je v Prohlášení uvedeno jako „společná část domu“. Dokonce si dovolím pochybovat o přesné citaci „spodní byt“. Ani neexistuje žádné „Prohlášení bytu pod námi“ ! To myslíte vážně ?

ad) parcela je ‚katastru‘ spolu s domem jako zastavěná plocha a nádvoří.

DLE KATASTRU jsou vlastníci pozemku totožní s vlastníky bytů ?

DLE NV 366/2013 S.

§ 4 Společnými částmi nemovité věci může být … pozemek … související s provozem a správou domu a užíváním jednotek, … na němž jsou drobné stavby (… septik, trafostanice, … a další stavby, … k zajištění provozu a správy domu). bor máte ?

  • – – – – –

Takže byste buď měli mít v Prohlášení (část/oddíl společné části) uveden předmětný pozemek jako „společnou část“ domu.

Nebo je i možné, jak píše Justitianus „… je samostatnou nemovitostí, která není nijak spojena s vlastnictvím jednotek v domě“. I když jsou vlastníci pozemku a vlastníci bytů shodní.

Spíše věřím tomu, že byste měli mít (dle NV 366/2013) pozemek jako společnou část.

Z vašeho tvrzení (co je v katastru) stále neplyne (nevíme) co máte uvedeno v Prohlášení v části, která se týká všech. Tam jste se „spokojila“ s tvrzením co tam má uvedeno vlastník bytu č. 1.

Takže pátrejte a neohlížejte se jen na to, co je uvedeno v Prohlášení v části týkající se bytu č. 1

Až to zjistíte, tak vám to buď bude jasné nebo se ptejte dál ale citujte z Prohlášení „společné části“ nikoli „popis bytu pod námi“. Popis bytu není rozhodující pro vlastníky ostatních bytů, to je starost vlastníka dotyčného „bytu pod vámi“.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.