Vložil Vizi, 10. Listopad 2008 - 15:45

ad 1. Uff to už je cimrmanovský ping-pong with the words. Samozřejmě že na SVJ se to vztáhnout nedá, protože to nic nevlastní, příslušný paragraf se vztahuje na vlastníka dotyčného domu, což je halda vlastníků jednotlivých bytových jednotek ev. nebytových prostor. Jelikož ovšem za ně SVJ vykonává práva spojená se správou, provozem a opravami společných částí domu, pak je tyhle věci třeba řešit v rámci SVJ, čili buď s jeho statutárním orgánem, pravděpodobněji však na shromáždění.

ad 2. Obávám se, že tohle může být problém, nicméně selský rozum mi říká, že mě přece nemůže někdo nutit platit za komerční službu a neumožnit mi příjem signálu téměř zdarma s mnohonásobně nižšími náklady. Nicméně nejsem právník, takže nevím.

Závěr je ovšem jasný a napsal ho Jarek a už několikrát to na tomhle webu zaznělo - je potřeba se dohodnout. V tomhle případě se dohodnout o tom, jestli se vybuduje ještě jeden anténní rozvod, jak se bude hradit (individuálně nebo z prostředků vlastníků) nebo jestli se vyhodí kabelovka z rozvodu STA apod. Na to ale žádný zákon není a nikdy nebude.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.