způsob rozúčtování vody

Vložil MILAN MAREK (bez ověření), 21. Únor 2024 - 0:25 ::

Dobrý den, jsme SVJ. V roce 23 jsme dle schválených pravidel hospodaření a rozúčtování služeb rozúčtovali dle směrných čísel studenou vodu dle osob /v bytech/ a dle směrných čísel v nebytech, přičemž tyto hodnoty nevstupovali do vyúčtování jako ukazatele množství, ale jako poměrový ukazatel rozvrhové základny pro rozpočítání skutečných nákladů /dle fakturačního vodoměru/ na jednotlivé jednotky /byty a nebyty/.

Nyní v roce 24 postupně osazujeme podružné vodoměry. V nebytech podružné vodoměry byly v roce 24 již osazeny a v bytech z důvodu složitosti budou osazovány následně. Je možno schválit na schůzi SVJ, že rozúčtování studené vody za rok 24 bude v nebytech dle vodoměrů, přičemž spotřeba v nebytech dle vodoměrů vstupuje do rozúčtování ne jako ukazatel množství, ale poměrový ukazatel rozvrhové základny pro rozpočítání skutečných nákladů dle fakturačního vodoměru.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.