Vložil Ecdous (bez ověření), 8. Únor 2024 - 21:41

Předpokládám, že poměrové vodoměry jsou ve vlastnictví SV, máte je tedy uvedeny v prohlášení vlastníka. A předpokládám, že se jedná o pravidelnou zákonem danou výměnu poměrových vodoměrů po 5 letech.

Aplikovat na situaci oznámení o výměně poměrových vodoměrů (podružné vodoměry) lze i dle zákona 274/2001 Sb. konkrétně paragraf 16 odstavec 3, kde je stanovena lhůta pro oznámení minimálně 15 dní předem a to i přesto, že se zákon týká fakturačních vodoměrů (tzv. patní vodoměry dodavatele) ve vodovodním řádu, tedy ne přímo podružných – poměrových vodoměrů v SV. Ale vzhledem k dalším okolnostem by ke lhůtě 15 dnů bylo v případě sporu přihlédnuto.

Většina instalatérských firem i samotných SV (znám řadu z Prahy, středních a západních Čech) dává oznámení o výměně poměrových vodoměrů minimálně 14 až 15 dnů předem. I z praktických důvodu, aby vlastníci měli dost času na zajištění umožnění přístupu k podružnému – poměrovému vodoměru, zařídit si volno, domluvit se s někým na předání klíčů od bytu, apod.

Ostatně 15 denní lhůta předstihu pro zaslání oznámení platí i pro svolání shromáždění SV.

V případě sporu by soud přihlédl k dalším okolnostem situace.

Přeji hezký den.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.