Vložil Clen řadový (bez ověření), 7. Únor 2024 - 8:17

Ten jiný dům nám právě proto, že přes jeho pozemek tam vjíždíme, a právě proto že tam vyjíždělo přespříliš mnoho cizích aut, začal účtovat cca před 6 lety poplatek za přejezd, a to ještě každoročně navyšovat částku… Nevím, z jakého důvodu náš předseda nevyjednal jednorázové vyrovnání za věcné břemeno…

To, že sousední dům nesouhlasil se závorou si vysvětluji tak, že to je na základě obecné zásady nikdy s ničím nesouhlasit, a na základě vyjednávacích “schopností” našeho SVJ. Objektivní důvod nesouhlasit s tím asi nemají, Leda že nám vyjíždějí na pozemek, když se otáčejí k výjezdu.

Prostě si pozemek představte jako neprůjezdný Dvůr vnitrobloku, kam se dá dostat pouze přes jiný pozemek jiného domu A ke kterému z druhé strany ještě přiléhají další nejméně dva domy (to jsou ti parkující co tam parkovat nemají).

…asi zavládla obava, Že kdyby se závora udělala, Proti jejich nesouhlasu, na hraně pozemku nebo na našem pozemku, takže by nám mohli ještě víc zvýšit cenu za přejezd.

Tolik na vysvětlení. Více info zatím nemám. Zajímá mě více pohledů na věc. Já tam roky neparkuji, ale tuším z toho velký problém do budoucna… Když už teď, několik let, díky neschopnosti výboru se každoročně navyšuje poplatek od vedlejšího domu, nebolí mě odtékají peníze, já z toho žádný užitek nemám…

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.