Vložil verbal, 4. Únor 2024 - 20:10

No nejprve se obrátíme na úřady, k provedení kontroly dodržování prohlášení vlastníka – naše prohlášení vlastníka bylo vydáno městkou částí koncem roku 2013 (před účinností nového občanského zákoníku a ihned poté bylo započato s privatizací)

Celý prostor je stále společnou částí domu, … ale určenou k výhradnímu užívání sklepních kójí pro vlastníky … a to je významově zásadní rozdíl. Takže s ohledem na tento význam se o změnu jedná. Doporučuji se přečíst přesné znění § 1169 odst. 2 písm. a) o.z.

podobně je to s balkóny, vemte si, že by si nějaký volný balkón označil výbor neexistujícím číslem vlastníka jednotky, že patří 0, kterou je SVJ a obsadil by vám ho.

Nejspíš víte, že SVJ znamená … Společenství vlastníků jednotek … a v prohlášení vlastníka jsou označeny čísly (očíslovány) jednotlivé bytové jednotky a jednotlivé nebytové jednotky, které jsou pak uvedeny v katastru nemovitostí.

Když si rozklikáte v katastru nemovitostí tak v žádném domě nenajdete bytovou nebo nebytovou jednotku označenou číslm 0.

Jedná se o obvyklý trik, nejenom v této oblasti, ale v oblasti pořadníků, atd. není nic chytřejšího než si vymyslet neexistujícího žadatele, neexistující to či ono a s tím operovat.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.