Vložil Justitianus, 18. Leden 2024 - 18:12

Miroslave, už jsem Vám napsal, že vaše prohlášení je vadné. Jsou v něm popleteny pojmy.

➡️ Výkladec je otvírací okno s pultem a přes tento pult probíhá prodej zboží.
➡️ Výklad neboli výkladní skříň neslouží k prodeji, ale pouze k vystavení zboží. Výkladní skříň má okno s rámem směrem do ulice, vnitřní parapet, mívá někdy boční zasklenou stěnu a zadní stěnu (uvnitř prostoru místnosti).

Ve vašem prohlášení je uvedeno:

  • „Jednotka je ohraničena vstupními dveřmi, obvodovými zdmi, a v I.NP skleněným výkladcem.“ [1]

Místnost je pouze prostor. To co ohraničuje místnosti v nebytovém prostoru není součástí tohoto prostoru. Víme tedy, že výkladní skříň není ve vlastnictví vlastníka nebytové jednotky. Je tedy společná. Jiná možnost neexistuje. (Vaše vadné prohlášení používá zde nesprávný pojem „výkladec“.)

  • „Společné části domu, společné všem vlastníkům jednotek jsou: … výkladní skříně (výkladce) v rozsahu v jakém se nacházejí v rovině obvodové stěny domu včetně vnějšího skla, kromě části výkladce, vstupujícího do vnitřního povrchu obvodové stěny do vnitřního prostoru místnosti …“ [2]

Opět upozorňuji na nesmyslné a vadné prohlášení. To prohlášení napsal blb.

Celé výkladní skříně jsou společnými částmi domu, společnými všem vlastníkům jednotek. To potvrzuje jak citát č. 1, tak i další část prohlášení v citátu č. 3 – výčet společných částí výlučně užívaných:

  • „Společné části, které jsou ve výlučném užívání vlastníků jednotek (okna, vstupní dveře do jednotek, výkladce v nebytových prostorách …) …“ [3]

Z toho plyne toto členění:

  1. Společné všem a společně užívané jsou průčelní části výkladních skříní (rámy a zasklení v rovině vnějšího povrchu obvodové stěny domu).
  2. Společné všem a výlučně užívané jsou všechny zbývající části výkladních skříní (vše za průčelním oknem směrem dovnitř místnosti).

A z uvedeného tedy plyne tento závěr:

  1. Izolační zasklení průčelního okna by hradilo SVJ jako náklad na správu domu.
  2. Izolační zasklení dalších částí výkladní skříně (boční a zadní skla přístupná zevnitř nebytového prostoru) by hradil výlučný uživatel těchto společných částí.


Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.