Vložil wilda99, 27. Září 2023 - 14:51

Dle Stanov může předseda schvalovat opravy do CZK 60 000 ročně, vyšší částky podléhají schválení shromáždění. V rozporu se Stanovami … práce …na a … Faktury … nejsou doloženy seznamem spotřebovaného materiálu ani výčtem pracovních hodin a dle mého názoru jsou silně předražené, což nebránilo kontrolní komisi, aby autorizovala jejich zaplacení. Co s tím mohu dělat ???

  • – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Zkuste zde nebo na internetu pátrat na toto téma. Bohužel podnětů, které by vás uspokojily, moc nezískáte.

Nejvyšším orgáne není výbor nebo předseda, ale shromáždění. Ve vašem případě (oproti jiným) ale máte oporu ve stanovách (překročení pravomoci předsedy). Takže řešením je shromáždění.

Potíž je v tom,

  • kdy ho výbor svolá,
  • jak lze prosadit projednání bodu „předražené provedené práce a "překročená pravomoc předsedy“. Na toto téma „kdo určuje program schůze a jak lze prosadit projednání nenavržených bodů“ je jsou zde také vlákna.
  • asi snad už poslední problém je zajistit aby hlasování proběhlo tak jak potřebujete. Stačí když má výbor plnou tašku plných mocí, několik spřízněných duší kteří hlasují ve shodě s výborem, někdy má výbor i třeba cca 20 % hlasů, a je vymalováno.

Ani tehdy, když uspějete v hlasování pokud jde o hospodaření výboru s prostředky, to nestačí na to, a byste dosáhl více než jen odvolání výboru. Viz Trestní zákoník § 220 a § 221.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.