Vložil Radil (bez ověření), 10. Červenec 2023 - 14:30

Na základě poskytnutých informací a citací ze stanov SVJ se zdá, že předsedkyně SVJ argumentuje tím, že instalace rekuperační jednotky do šachty byla zásahem do společných částí nemovité věci a měla být předem oznámena.

Nicméně, pokud se domníváte, že instalace rekuperační jednotky nebyla zásahem do společných částí, můžete se pokusit tuto skutečnost obhájit. Můžete argumentovat tím, že jednotka byla instalována bez jakýchkoli stavebních úprav a byla pouze připevněna šrouby, což by mohlo být považováno za běžnou údržbu nebo drobnou opravu, která by nemusela vyžadovat předchozí souhlas SVJ.

Pokud se však SVJ rozhodne nesouhlasit s vaším názorem, můžete se obrátit na právního poradce nebo na příslušný úřad a uplatnit svůj nárok na náhradu škody. K tomu budete potřebovat důkazy o tom, jak byla jednotka instalována a jaké škody způsobila.

Pokud se rozhodnete pokračovat v nároku na spoluúčast SVJ, měli byste být připraveni na možnost, že proces může být časově náročný a může vyžadovat právní pomoc. Pokud se rozhodnete nechat věc být, měli byste si uvědomit, že tím můžete ztratit možnost náhrady škody.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.