Vložil Justitianus, 9. Červen 2023 - 14:13
  • janica: „Na shromáždění budeme schvalovat způsob vyúčtování za rok 2023.“

Pokud uděláte takovou nebetyčnou pitomost (a statutáři to vezmou vážně), pak všechna vyúčtování služeb za rok 2023 budou vadná.

Není možné měnit pravidla rozúčtování během zúčtovacího období! Podle § 5 zákona č. 67/2013 Sb. platí, že změna způsobu rozúčtování je možná vždy až po uplynutí zúčtovacího období.


Pokud jde o technický obsah Vašeho dotazu: Celý způsob určení spotřební složky je nesmyslný a nevěrohodný. Například:

☀ V bytech jsou otopná tělesa bez indikátorů, která topí 24 hodin deně a 7 dnů v týdnu; jsou to trubky stoupacího a vratného potrubí. Je tedy porušován zákon č. 406/2000 Sb., který ukládá instalovat indikátory na všechna otopná tělesa v bytech. Pak ovšem sčítání čísílek na indikátorech je směšným nesmyslem, když až polovina tepla se do místnosti dostává přes radiátory bez indikátorů.

☀ Takto protizákonně zjištěné „náměry“ jsou dále rozsáhle upravovány pomocí koeficientů, které si kdysi kdosi vymyslel nebo odněkud opsal.

☀ Korunu celému tomuto kabaretu dává závěrečná „úprava výpočtové metody“, při které se prostě osekají krajní odchylky, aby to nějak vyšlo a aby každý hradil minimálně 80% průměru domu. To vše se děje na topné soustavě která nesplňuje základní požadavek zákona na osazení indikátory, za použití nedůvěryhodných a nejasně určených koeficientů.

Čím nižší si stanovíte podíl spotřební složky, tím lépe.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.