Vložil RČ (bez ověření), 26. Květen 2023 - 16:07

Jednak není pravda, že se z rodného čísla vyčte pouze datum narození a pohlaví. Z rodného čísla se vyčte i to, zda je jeho nositel cizinec. Pokud máte v domě nějaké cizince (s přidělenými rodnými čísly), podívejte se na jejich rodná čísla, a porovnejte je s rodnými čísly tuzemců. Ne, není to náhoda.

Dále není pravda, že vadí rodná čísla v občanských průkazech. Rodná čísla vadí leckde jinde, v občanských průkazech asi nejméně: Podívejte se na průkaz zdravotního pojištění na své číslo pojištěnce, do katastru na svůj byt, na své DIČ, na svou smlouvu s bankou, s telekomunikačním operátorem, zaměstnavatelem, … . Nikdo z uvedených ani nikdo jiný k ničemu nepotřebuje znát údaje, které je možné z rodného čísla vyčíst.

Člověk není jméno, člověk je rodné číslo. „Řekněte mi své rodné číslo …“ je nyní standardní první věta hovoru. „Neřeknu.“ „V takovém případě hovor ukončím/smlouvu neuzavřu/službu neposkytnu …“.

Myslíte, že mě nějak těší, že bez problémů najdu Justinovo rodné číslo? A že on najde moje? (Pokud zde bude taková žádost, zveřejním zde, zda je řekněme druhá číslice od konce Justinova rodného čísla dělitelná třemi beze zbytku, se zbytkem jedna nebo se zbytkem dvě. To je, mám za to, dostatečně průkazné, a současně tím nic neporušuji, a Justin to může po potvrzení správnosti smazat.)

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.