Dálkové nahlížení do spisu

Vložil Anonymous, 23. Květen 2023 - 19:39 ::

Jeden (okresní) soud žádosti o poskytnutí elektronických součástí spisu zaslané mu účastníkem řízení z jeho datové schránky vyhoví v plném rozsahu a požadované zašle obratem do datové schránky žadatele.

Jiný (okresní) soud na stejně formulovanou žádost o poskytnutí elektronických součástí spisu reaguje tak, že požaduje buď dodání vlastního CD a nebo zaplacení soudního poplatku za jejich CD a píše, že požadované nelze poskytnout jinak než na CD.

Ještě jiný (rovněž okresní) soud sice vyhoví (po zaplacení soudního poplatku zašle CD), ale jenom částečně, obsah CD je zjevně neúplný a na dodatečné žádosti o poskytnutí zbytku nereaguje, neboť shodnou žádosti již vyřídil.

Advokát takovýto postup nedoporučuje vůbec, neboť podle jeho zkušeností není v takovém případě zaručena úplnost poskytnutých součástí spisu.

Jaké jsou zkušenosti?

Soudy by měly umožňovat dokonce dálkové nahlížení do spisu, ale zatím je to možné pouze málokde (dálkové nahlížení do spisu umožňuje Ústavní soud), shora popsané je náhradní řešení.

Štítky (beta): Přidejte nový štítek vepsáním, smažte kliknutím na křížek (pouze pro přihlášené). Zobrazte další diskuse s daným štítkem kliknutím na štítek. Seznam štítků.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.