Vložil Lejsek Pavel (bez ověření), 9. Říjen 2023 - 23:59

§justi
„V ustanovení § 17 uvedené „náklady na provedení odečtů hodnot z poměrových měřidel spotřeby vody a ze zařízení sloužících k rozúčtování nákladů na teplo“ nejsou v žádném případě nákladem na vlastní správu právnické osoby podle § 1180 odst. 2!!! Jde jednoznačně o náklad poskytovatele služeb na poskytování služeb jiným osobám podle § 2 písm. d) zákona č. 67/2013 Sb..
Hradí jej pouze příjemci služeb.

§7/4 zák. 67/2013 Sb.
Náklady na vyhotovení a doručení vyúčtování podle odstavce 1 nelze zahrnout do nákladů na služby“

§17/b nař.vl. 366/2013 Sb.
náklady na rozúčtování a vyúčtování plnění spojených s užíváním jednotek, včetně provedení odečtů hodnot z poměrových měřidel spotřeby vody a ze zařízení sloužících k rozúčtování nákladů na teplo“


Pane Justiciane, jsem příjemce služeb. Abych mohl říci, že v tomto ohledu (ohledu na §17/b nař.) je mé vyúčtování služeb dle §7 zák. 67/2013 Sb. správné, pak v podkladech dle §8/1 zák.67/2013 bych měl najít podklady (faktury) prokazující samostatně jednak „náklad na rozúčtování a vyúčtování“ a jednak „náklad na provedení odečtů hodnot z …“, přičemž „náklad na rozúčtování“ zůstane nevyúčtován a já se na něm budu podílet skrze příspěvky na správu domu (podle podílu na spol. prostorech), a „náklad na provedení odečtů“ bych jako příjemce měl očekávat jako jednu z položek na svém vyúčtování služeb?

Ano? Pokud nikoli, jakým způsobem „náklady na provedení odečtů … hradí pouze příjemci služeb“?

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.