Vložil ten, kdo ví, jak (bez ověření), 25. Prosinec 2022 - 15:46

Teoreticky platí, že kvórum pro ad-b) uvedené je 100%. Pokud se znelíbíte, většina Vám zajistí svým rozhodnutím podíl vyšší.

Prakticky jste s oběma povinnostmi Vám uloženými ve stanovách, v žumpě.

Jde o to, že pokud Vám jsou vyúčtovávány náklady za služby dle zákona o službách, umožňuje tento zákon domoci se (za prolití hodně krve, životního času a peněz za advokáty) řádného rozúčtování a tedy i vyúčtování některých nákladů za služby Vám poskytované.

Jde o to, že „náklady vlastní správní činnosti společenství“ Vám stejně nebudou vyúčtovány dle zákona o službách a tudíž je ve vyúčtování nákladů na služby NENAJDETE. Vyúčtování nákladů na „správu domu“ se ale skoro v žádném SVJ nedělá. A pakliže se nedělá, je zjevné, že přesvědčit se, že náklad byl vyúčtován k tíži toho komu byly k dobru, je nemožné. Takový náklad pak logicky nelze považovat za „stejnou částkou za jednotku“ ale „podílem podle společných částí domu“ – ať si §1180/2 NOZ ukládá komu chce, co chce. Prostě je to jen takový v zákoně uvedený fake – aby hlupáci z lidu, mohli utrácet za advokáty zastupující je u soudů. Aleluja seniore.

PS: slovo „Nedohodnou“ že kvórum bylo nižší než 100%. Změna „změnou stanov, změnou prohlášení“ je logicky nutná, jen pokud tam to kvórum máte uvedeno, ehm.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.