Vložil Tony, 19. Prosinec 2022 - 12:36

Co je před HUP je plynárny, co je za HUP je domovní rozvod – jasnačka, jasná zpráva, nad slunce jasné, přes to by neměl jet vlak..

Hned v prvním příspěvku jsem sdělil kde je HUP. 48 let chodím do sklepa dveřmi, na kterých jsou dvě zelené tabulky (jedna větší, druhá menší) HLAVNÍ UZÁVĚR PLYNU a jedna červená Zákaz kouření a manipulace s otevřeným ohněm.

12 let (existence SVJ) se každý rok seznamuji zprávami o revizi nebo kontrole OPZ. Za těch 12 let máme třetího revizáka. Ve všech zprávách je uvedeno (doslovný opis) : Předmětem revize (kontroly) je domovní plynovod pro objekt SVJ a to od HL. uzav. kohoutů, které jsou osazeny ve sklep. prostorách na sklep. chodbách v 1.PP uvnitř objektů, uzav. kohoutů na stoupacích vedení, uzav kohoutů před plynoměry…… a ještě věta: klíče od prostoru s hlavními uzávěry vlastní majitel + nájemníci.

A takhle to má cca 25 SVJ na sídlišti o cca 60 vchodech. Asi nejen v našem městě.

Že by 3 revizáci popsali situaci špatně a mýlili se v určení co je domovní plynovod a co mají revidovat (kontrolovat). Že by celé sídliště žilo v přesvědčení, že mají HUP ve sklepě a přitom ho měli v nepřístupných (dvířka jsou zašroubovaná M10 šroubem) neoznačených (nic co by říkalo, že je tam plyn), přístavbách přilepených u domů? Jinde to je asi podobné, takže mraky vlastníků žije v bludu kde mají HUP?

Jestli z prvního příspěvku není jasné, že se ptám na vlastnictví přípojky a tudíž že ho neznám, tak se omlouvám, že nejsem schopen sdělit kdo je vlastníkem přípojky. Kdybych to věděl tak se tady vůbec neptám. V kterém dokumentu SVJ bych to mohl nalézt?

Děkuji za obrázek z TPG. Bylo by možné i něco o HUPu? T.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.