Vložil Justitianus, 8. Prosinec 2022 - 7:45
  • „Pan Justicianus zde bohužel pouze pokládá otázky, aniž by uvedl v čem jsou mé domněnky mylné …“

Vaše domněnky jsou mylné ve Vašem mozku. Rád jsem Vám to upřesnil. Už jsem Vám to přece napsal: ZÁKON OBSAHUJE NĚCO JINÉHO. Prokažte co tvrdíte, pak se o tom začnu bavit. Odkazuji na lex specialis § 9 odst. 1 zákona č. 67/2013 Sb..

  • „SVJ hradí sjednané činnosti ze (…) ZÁLOH na služby.“

Opět chybná a ničím nepodložená domněnka ve Vašem mozku. Může tomu tak být, avšak nemusí. Prokažte co tvrdíte, pak se o tom začnu bavit. Odkazuji na lex specialis § 9 odst. 1 zákona č. 67/2013 Sb..

  • „názorem p. Justiciana (rozvraceče) je pouze, že zaplatit „zálohu, která Vám musí být vyúčtována“ lze pouze „u pokladny v Bille nebo Lidlu““

Jste buď blb, nebo troll. Nikdy a nikde jsem nic takového nenapsal. Když toho trollení nenecháte, budete mazán. Vaše volba.

  • „Ptám se, zda náklady, které se jeví, že musely být kryty zálohami na správu domu, zda lze rozhodnutím společenství nevyúčtovat.“

Jste zmaten. V této diskusi se vůbec nebavíme o zálohách na správu domu. Od počátku jde pouze o služby spojené s užíváním bytů dle zákona č. 67/2013 Sb.. Držte se laskavě tématu. Pokud toužíte diskutovat o něčem zcela jiném (o správě domu), založte si k tomu novou diskusi.

Jen na okraj poznamenám, že ani tato Vaše domněnka nemá oporu v zákoně. Možná že existuje SVJ které každému vlastníkovi každoročně vyúčtuje zálohy které od něj přijalo na správu domu, ale činí tak dobrovolně, na základě usnesení shromáždění (§ 1208 pism. h)), nebo na základě svých stanov (§ 1200 odst. 2 pism. f)).

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.