Vložil Kotas (bez ověření), 6. Listopad 2022 - 10:34

Tuším, že předpis který by přímo něco takového ukládal, řečí které rozumí i „pepek Vyskoč“ (J+L) opravdu není. Pak ale je třeba použít více předpisů, vyložených ve zřejmé souvislosti.

§ 1180 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb.
„Příspěvky určené na odměňování osoby, která dům spravuje, nebo členů jejích orgánů, na vedení účetnictví a na podobné náklady vlastní správní činnosti se rozvrhnou na každou jednotku stejně

§ 17 odst. 1 písm. b) nařízení vlády č. 366/2013 Sb
„Podobnými náklady vlastní správní činnosti uvedenými v § 1180 odst. 2 občanského zákoníku se rozumí zejména … náklady na rozúčtování a vyúčtování plnění spojených s užíváním jednotek, včetně provedení odečtů hodnot z poměrových měřidel spotřeby vody a ze zařízení sloužících k rozúčtování nákladů na teplo“

§ 1 odst. 3 zákona č. 67/2013 Sb.
„Tento zákon se nevztahuje na služby, které si příjemce služeb zajišťuje bez účasti poskytovatele služeb“


Já tedy mám jasno: náklady na rozúčtování jsou „službou“ kterou si nepochybně nezajišťuje příjemce služeb bez účasti poskytovatele a jakékoli činnosti týkající se vyúčtování, PROTO rozúčtovací-náklady MUSÍ být zúčtovány na vyúčtování služeb – a to i v případě, že by úchylný poskytovatel prováděl rozúčtovací úkony vícekrát do měsíce 12 měsíců po sobě. Nestane-li se tak (tj. nebude-li na ročním vyúčtování zúčtován alikvótní náklad na „preventivní rozúčtování po krachu Bohemia Energy“), pak je Vaše vyúčtování nikoli řádné a JE nesplatné.

PS: doporučuji pročíst několik judikátů a nebudete potřebovat rady trollů. Budete-li ale chtít „jít na krev“, kontaktujte nejprve advokáta.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.