Vložil Justitianus, 29. Říjen 2022 - 17:51
  • Bersetti píše: „… údajně nelze do PV vložit nové listiny a takto předložit na KN a do sbírky listin.“

Podle § 1220 je třeba do sbírky listin katastru vložit nové úplné znění prohlášení. Nedramatizujte to. Vklad prohlášení stojí 1000 Kč. Vy jste si vymyslel změnu vnitřní dispozice bytu, Vy to zaplatíte.

  • Bersetti píše: „Výbor nám nařizuje, abychom zaplatili přepsání a ověření celého aktualizované­ho PV … “

Proboha! Nerozumím proč chtějí vaši statutáři platit nějaké zbytečné „přepsání“ celého prohlášení. Změní se jen pár řádků. To přece zvládnete sám. Psát umíte. Vynásobit dvě čísla a zaokrouhlit výsledek také umíte. Prohlášení tedy přepište sám a doručte to SVJ. Vždyť se v něm bude měnit jenom toto:

  • popis Vaší jednotky se změní z textu „3+kuchyňský kout“ na text „2+kuchyň“ (to platí jen pokud prohlášení takový popis obsahuje, jinak se nezmění nic),
  • ze seznamu místností bytu se škrtne jedna místnost (to platí jen pokud prohlášení obsahuje výčet místností bytu, jinak se nezmění nic),
  • změní se podlahové plochy dvou místností; to si můžete změřit a vypočítat v projektu, v reálu nebo lépe v nové stavební dokumentaci budovy; (to platí jen pokud prohlášení obsahuje údaje o podlahových plochách jednotlivých místností, jinak se nezmění nic).

Co však budete muset zaplatit – to je pořízení nové aktuální stavební dokumentace budovy alespoň ve zjednodušeném rozsahu. To je povinost SVJ (uložená stavebním zákonem), a tuto dokumetaci nebude moci vypracovat laik bez kulatého razítka, jen tak na koleně. To se bude muset někomu zadat a zaplatit, a zaplatíte to Vy.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.