Vložil Justitianus, 24. Říjen 2022 - 11:08

Pane Pavle, podle veřejně dostupných údajů to může být jeden z těchto případů:

(1) Pan Kučerka bydlí v bytě na adrese 9. května 1631/7, 67801 Blansko. V tom případě pan Kučerka lhal, když zde tvrdil že je vlastníkem bytu. Je nájemcem nebo podnájemcem v cizím bytě.

(2) Bytové družstvo je ze zákona správcem domu rozděleného na jednotky (správce bez vzniku společenství vlastníků). Jde o jiný dům než ten ve kterém je sídlo BD. V tom případě pan Kučerka nám sdělil pravdu: je vlastníkem jednotky v domě.
Neskládá ovšem žádné „zálohové nájemné“ – ostatně nájemné z bytu se nehradí zálohově!!!. Hradí zálohy na správu domu a pozemku.

(3) Bytové družstvo je z jiného právního důvodu správcem domu rozděleného na jednotky (správce určený v prohlášení, jmenovaný soudem, nebo zvolený shromážděním).

(4) Bytové družstvo je smluvním správcem v domě kde pan Kučerka vlastní jednotku. BD tedy vykonává některé činosti správy pro právnickou osobu SVJ.

(5) Bytové družstvo je předsedou SVJ v domě kde pan Kučerka vlastní jednotku.

(6) Neplatí nic z uvedeného. Bytové družstvo je pouze poskytovatelem služeb spojených s užíváním bytů pro dům kde pan Kučerka vlastní jednotku.

(7) Neplatí nic z uvedeného. Pan Kučerka je troll, který nám schválně zatajuje potřebné informace, o které jej žádáme.


Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.