Vložil Justitianus, 23. Říjen 2022 - 18:23
  • Napsal jste tento nesmysl: „jsme bytové družstvo“.

To určitě není pravda.
Prosím nevymýšlejte fantazie, to se pak nedá odpovídat. Bytové družstvo je jedna jediná osoba (právnická). Vy jste fyzická osoba. Takže Vy určitě nejste bytové družstvo! Ostatně napsal jste prve: „[b]ydlíme ve vlastním bytě“. Jste vlastníkem jednotky.

Možná jste chtěl napsat, že bytové družstvo je správcem domu. V tom případě je pravděpodobné, že BD je i poskytovatelem služeb spojených s užíváním bytů. To ale musíte vědět Vy.
Přečtěte si prohlášení!!!
My to za Vás nevydumáme.

Podle § 1208 platí, že shromáždění rozhoduje o schválení druhu služeb. To znamená že shromáždění rozhoduje i o parametrech každé služby (např. o teplotě vody v cirkulačním potrubí). To platí i v případech kdy SVJ pro dům dosud nevzniklo.

Určitě o tom nerozhoduje jakási tajemná „správcová“, která bloudí po domě jako Bílá paní a zjevuje se o půlnoci v kotelně, kde kroutí s knoflíkem termostatu.

Příjemci služeb jsou nejspíše všichni vlastníci jednotek v domě. Na shromáždění mohou vlastníci jednotek požadovat po správci, aby tato služba byla poskytována řádně. Správce bude povinen řídit se většinovým rozhodnutím shromáždění. Případně si můžete zvolit jiného správce. Pokud BD nemá alespoň polovinu spoluvlastnických podílů, může být přehlasováno.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.