Vložil Justitianus, 16. Říjen 2022 - 4:06

Přečtěte si prohlášení.

Přečtěte si prohlášení.

Přečtěte si prohlášení.


Obsah kupní smlouvy je bezvýznamný pro vlastnické vztahy v domě. Kupní smlouva zavazuje pouze převodce a nabyatele jednotky. Její obsah by měl význam pouze pokud chcete u prodávajícího reklamovat vadu koupené věci. Názor nájemců je samozřejmě také naprosto bezvýznamný pro vlastnické vztahy v domě.

Pouze v prohlášení (vlastníka budovy) zjistíte ze kterých místností se skládá váš byt, a zda místnost WC (přístupná přímo ze společného prostoru domu) je či není společná. Bez této informace Vám nemůžeme nijak poradit. Obecně platí:

  • Jde-li o vadné prohlášení, pak odstranění vady je možné provést postupem podle § 1168 odst. 1. Povinnost prokázat vadu prohlášení má ten, komu má oprava vady být ku prospěchu.
  • Nejde-li o vadné prohlášení, pak změnu prohlášení je možné provést projevem vůle vlastniků jednotek, postupem podle § 1169.

Změněné prohlášení musí být vloženo do sbírky listin katastru. Platí se za to 1000 Kč. Dále se platí 2000 Kč za každou jednotku u které se mění údaje na listu vlastnictví, například spoluvlastnic­ký podíl.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.