Vložil Justitianus, 24. Srpen 2022 - 7:12

Děkuji za objasnění. To jste mohl napsat rovnou, že SVJ strká nos do věcí do kterých mu nic není. Takže shromáždění rozhodlo neplatně. SVJ není oprávněno rozhodovat o cizích vodoměrech. Vlastník jednotky není povinen řídit se absolutně neplatným usnesením.

SVJ se zabývá pouze společnými částmi. Vy však sám tvrdíte, že vodoměry NEJSOU společné. SVJ by jistě mohlo zajistit pro jednotlivé vlastníky opravu odoměrů výměnou, ale pouze se souhlasem každého z nich a na náklad každého z nich. Postupovali jste takto?


SVJ má povinnost rozúčtovat s pomocí metrologicky ověřených vodoměrů, jak jste podotkl v úvodním příspěvku. Není-li vodoměr v některém bytě ověřený (z příčiny na straně vlastníka jednotky), pak tomuto příjemci naúčtujete spotřební složku nákladů na poskytování teplé vody podle přílohy č. 2 vyhlášky č. 269/2015 Sb. (trojnásobné zvýšení). Vzorec pro výpočet je ve vyhlášce.

Pokud jde o studenou vodu, máte mít schválená nějaká pravidla rozúčtování služby, protože žádný právní předpis tuto situaci neřeší. Nabízí se logická možnost schválit si pravidla pro rozúčtování nákladů na studenou vodu shodná s pravidly pro spotřební složku teplé vody.


Poznámka: Můžete ignorovat co Vám napsal Zdenek 22 ohledně „§ 6 písm. d) NV“. Můžete ignorovat co napsal Petr o „kalibraci“ a o souhlasu 100%. Jsou to samé nesmysly.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.