Vložil Tony, 18. Srpen 2022 - 21:34

Popleta Tony se opře o LENII – lépe to nejde napsat – díky. Také zná §1180/2 (89/2012) (2) Příspěvky určené na odměňování osoby, která dům spravuje, nebo členů jejích orgánů, na vedení účetnictví a na podobné náklady vlastní správní činnosti se rozvrhnou na každou jednotku stejně.

Takže mluvím o vlastní správní činnost – správce spravuje „dům“, nespravuje jednotky?, ale všem jednotkám vede účetnictví, dělá jim třeba vyúčtování některých služeb, které jim SVJ poskytuje (i nebytovým jednotkám). Někteří pochopili, někdo netuší. Možná bylo nesrozumitelné, že jsem to uvedl jako službu.

Takže – po 10 letech dostali vlastníci nebytových jednotek předpis plateb (evidenční list) s platbou zálohy ne na „správu“ ale na „vlastní správní činnost“, přesto, že ji správní firma (osoba, která dům spravuje) neúčtuje. Snad je to jasnější – klidně uvedu další vysvětlivky.

Nicméně z odpovědí jsem vyrozuměl, že to je špatně a že by se mohlo jednat o bezdůvodné obohacení SVJ. Na úkor vlastníků nebytových jednotek se SVJ takto „obohatilo“ o více než 10 t. Proto se vracím k původní otázce – je to na TO? T.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.