Vložil Justitianus, 7. Květen 2023 - 19:11
  • Loki (bez ověření) napsal tuto pitomost: „Soudci NS naopak ani s PODÁNÍM ani s NEPODÁNÍM nespojují vůči příjemci služeb, žádnou sankci – tedy zjevně ani v tom případě, že podá žalobu na neřádné vyúčtování až před koncem 3-leté lhůty dle NOZ aniž by s tím spojovali obsah reklamace“.

Opravdu jste totálně zmaten.

Nechápete, že pokuta podle zakona o službách může – avšak nemusí – být uplatněna. Soudci NS s tím nic nenadělají: soudí jen to co bylo zmíněno v žalobním petitu. Nemudrují o tom co by snad mohla vymáhat druhá strana sporu.

Jisto je, že kterýkoli soud (i Nejvyšší soud) sám od sebe žádnou pokutu ani sankci nikomu neudělí, Vy popleto. Tu pokutu by musel napřed někdo vymáhat v soukromoprávním vztahu, a teprve pak s tím může jít k soudu. Kdo nevymáhá, ten dostane velké prd.

SVJ samozřejmě mohlo ihned podat protižalobu na pokutu vůči příjemci služeb, který nesplnil svou povinnost, nepodal námitku ve lhůtě 30 dnů a teprve na samém konci tříleté promlčecí doby žaluje neřádné vyúčtování.

Pročpak SVJ tu protižalobu nepodalo? Proč nenamítalo, že tříleté prodlení způsobil příjemce služeb porušením své zákonné povinosti??? Inu – to já netuším; na toto se musíte ptát statutárů. Asi jsou to nezálci, ktří neznají zákon, tak jako Loki. Za hloupost jiných není odpovědný Justitianus!

Ostatně z Vašho chaotického textu je dobře vidět, proč máte v hlavě guláš. Pokutu podle zákona č. 67/2013 Sb. považujete za sankci po spáchání jakéhosi trestného činu. O „trestu“ se zmiňujete třikrát. V soukromoprávní sféře soud nikoho netrestá! Máte základní mezery v pochopení zásad jednoduchého práva.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.