Vložil Sudič (bez ověření), 7. Srpen 2022 - 12:56

„Vy jste u soudu byl nebo nebyl.“ (Vložil Souzený (bez ověření), 7. Srpen 2022 – 12:04)

Pane Souzený,

u soudu jsem byl a uspěl. Nejprve jsem žádal SVJ o poskytnutí správného vyúčtování. Podal jsem podrobné námitky/reklamaci vyúčtování s tím, že po obdržení správného vyúčtování jsem ochoten vyúčtování vyrovanat. SVJ mi napsalo, že vyúčtování je správné, nic předělávat nebude a dalo mne k soudu. U soudu jsem uplatnil tytéž námitky a po mnoha letech uspěl, protože nesprávné vyúčtování není splatné jako celek, a to ani z části, tj. ani z té části, která je správná. V tom mají soudy jasno. Pokud Vás to zajímá podrobněji, tak to, že vyúčtování nebylo v mnoha ohledech správné, muselo být zřejmé každému na první pohled (každému, kdo je schopen překontrolovat a v případě potřeby reklamovat účtenku z Lidlu). Přesto soud postupoval jenom velmi zvolna a trval mnoho let, z části proto, že SVJ používalo pseudoargumenty typu vyúčtování vyhotovila profesionální firma s mnoholetou praxí v oboru, a tak musí být správné.

Bohužel se nejedná o vítězství moje. Zvítězili advokáti obou stran a staví si z prostředků členů SVJ bazény u svých vil.

Nikdo zde totiž zatím nenapsal, jak a na kom v takovém případě vymoci náhradu škody vzniklé nesprávným vyúčtováním a vedením soudního sporu, když náklady řízení mnohonásobně přesáhly původně žalovanou částku.

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.