Vložil Justitianus, 2. Červen 2022 - 6:21
  • Jano, napsala jste: „… na zahradě je toiltolka (…) no hruuza léto před námi a nemožnost si v klidu dát na zahradě kafíčko …“

Do toho Vám nic není. Zahradu užívají spoluvlastníci pozemku, tedy vlastníci jednotek v domě. Vy ovšem vlastníkem jednotky nejste.

  • O výběru firmy a délce stavebních prací rozhodli vlastníci jednotek v domě, tedy i Vaši rodiče; nebo rozhodli, že to nechají na předsedovi SVJ. Se stížnostmi na toto jejich rozhodnutí se obracejte na ně.
  • O provedení zateplení rozhodli vlastníci jednotek v domě, tedy i Vaši rodiče. Se stížnostmi na toto jejich rozhodnutí se obracejte na ně.
  • O tom pozemku rozhodli vlastníci jednotek v domě, tedy i Vaši rodiče. Se stížnostmi ohledně záboru zahrady se obracejte na ně.

Pro Vás je to cizí pozemek. A kafíčko byste si tam mohla dát jedině když Vás některý vlastník jednotky na zahradu pozve. Vaši rodiče mají (jako spoluvlastníci) právo užívání zahrady, a toto své užívací právo nejspíše přenesli na Vás. Slíbili Vám, že si tam můžete chodit posedět, vypít kafíčko a opalovat se – a svůj slib nedodrželi.

Jste v právním vztahu pouze s Vašimi rodiči. Nikoliv se SVJ. Takže byste mohla jedině žalovat Vaše rodiče za nedodržení slibu. Klidně vymáhejte cokoliv chcete – na Vašich rodičích. SVJ do toho nepleťte! A vyžeňte si z hlavy nesmyslný nápad o žalobě na předsedu SVJ.

Justitianus

Odpovědět příspěvkem do diskuse

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Tato informace bude zobrazena.
Diskuse je moderovaná - neslušné příspěvky, příspěvky mimo téma apod. mohou být odstraněny.